Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 3 oktober 2014

D66 stelt vragen over opvang asielzoekers

D66 heeft schriftelijke vragen aan B&W gesteld over de opvang van asielzoekers met een verblijfsvergunning.

Door de onrustige situatie in de wereld is het aantal asielzoekers (uit o.a. Syrië) in Nederland flink toegenomen. Nadat een asielzoekers een verblijfsvergunning heeft gekregen, wijst het COA asielzoekers toe aan een gemeente. Gemeenten dienen vervolgens voor passende woonruimte te zorgen.

Aan Teylingen zijn in de eerste helft van 2014 14 personen toegewezen. Deze personen zijn allen van huisvesting voorzien. De taakstelling voor de tweede helft van 2014 bedraagt 20 personen en de verwachting is dat het aantal asielzoekers de komende periode zal groeien.

D66 wil daarom graag weten of de gemeente hierop voorbereid is, wat de invloed is op de bestaande wachtlijsten van woningzoekenden en hoe het college zou reageren op een eventuele vraag vanuit het COA om in de gemeente/regio extra opvangplaatsen te bieden.

Via onderstaande link zijn de door D66 gestelde vragen te bekijken:
Schriftelijke vragen D66 – Huisvesting asielzoekers met verblijfsvergunning

De reactie van het college is via onderstaande link te bekijken:
Reactie college op schriftelijke vragen D66 – Huisvesting asielzoekers met verblijfsvergunning