Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 16 september 2017

Braderie Voorhout: “Ja” tegen windmolens bij Akzo

Een overgrote meerderheid van de mensen die afgelopen zaterdag op de Voorhoutse braderie hun stem uitbracht, zei “ja” tegen het plaatsen van windmolens bij Akzo. D66 Teylingen legde hen drie vragen voor die met een simpel “ja” of “nee” beantwoord konden worden. De steun voor de windmolens geeft aan dat het speerpunt van D66, duurzame innovatie, goed aansluit bij de stemming in het dorp.

De andere twee vragen die D66 aan de inwoners voorlegde, gingen over het stimuleren van Airbnb en de komst van een bouwmarkt naast post.nl aan de Oosthoutlaan. Een kleine meerderheid van de ondervraagden zei “nee” tegen het stimuleren van Airbnb en “ja” tegen de komst van een bouwmarkt. Zo’n honderdzestig mensen namen, ondanks het slechte weer, de moeite om even na te denken en de vragen te beantwoorden.

D66 vroeg bezoekers ook hun eigen ideeën op te schrijven. “En we hebben er een heleboel ontvangen”, zei Katja Heede, de voorzitter van D66 in Teylingen. “Wij gaan ermee aan de slag in ons verkiezingsprogramma voor 2018, want het is duidelijk dat er vraag is naar wandelpaden, speeltuinen en groen. Voor zover de ideeën passen in ons gedachtegoed, zullen we ze meenemen. En natuurlijk zetten we ook vol in op verduurzaming.”