Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 7 maart 2018

Debat Rijnlands Lyceum

Woensdag 7 maart gingen vertegenwoordigers van de zeven politieke partijen in debat in de aula van het Rijnlands Lyceum. Aan de hand van een aantal stellingen konden zowel politieke vertegenwoordigers als ook leerlingen kiezen of ze voor of tegen waren en gingen daarna in debat. Er werd stevig gedebatteerd tijdens het zogeheten ‘lagerhuisdebat’. De middag begon met een pitch van de politici van maximaal twee minuten, en daarna werd er aantal stellingen zoals ‘In de gemeente Teylingen moet geëxperimenteerd worden met door de overheid verschafte wiet of ‘ Er moet een gekozen burgemeester komen in Teylingen. Deze stelling werd introduceert door Burgemeester Carla Breuer. Over iedere stelling werd 10 minuten (door de klok bijgehouden) gedebatteerd. Namens D66 Teylingen deden lijsttrekker Fred Koot en nummer 4 op de lijst Joren Noorlander mee.