Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 januari 2019

Cursus Politiek Actief

Cursus Politiek Actief

Met 25 leden geeft de gemeenteraad jaarlijks 80 miljoen euro uit. Dit gaat onder andere naar recreatie, toerisme, afvalinzamling, straatonderhoud en woningbouwplannen. Op dit moment is D66 Teylingen vertegenwoordigd door 3 van deze leden. Daarnaast is D66 Teylingen onderdeel van de coalitie .

Benieuwd wat onze fractie nu eigenlijk doet? Zou u wel willen meepraten? Dan is de gratis cursus Poltiek Actief misschien wel wat voor u! Deze cursus wordt door de Teylingse gemeenteraad in samenwerking met ProDemos. De cursus start 26 maart 2019 en wordt in de avonduren gegeven. De cursus is voor alle inwoners van de gemeente die interesse hebben in de Teylingse poltieiek en actief zouden willen worden. Dus ook voor u.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • 26-03-19: Introductie en kennismaking met uitleg over democratie
  • 02-04-19: De gemeente – hoe werkt de gemeente?
  • 09-04-19: Debatteren – debatteren en hoe presenteer je jezelf
  • 16-04-19: De gemeenteraad – taken en rollen
  • 25-04-19: Gemeenteraadsvergadering – afsluiting met maaltijd, pitch over jezelf en uitreiking certificaten van deelname.

Wilt u meer weten over deze cursus? Deze kan gevonden worden op de website van de gemeente Teylingen. In totaal kunnen maximaal 25 personen deelnemen en de gemeente gaat er vanuit dat u minimaal vier bijeenkomsten aanwezig bent.