Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 7 februari 2019

Van afval naar grondstoffen

De overheid wil naar 75% afvalscheiding en maximaal 100 kilogram restafval per inwoner in 2020. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de inzameling van huishoudelijk afval. Daarom zal ook de gemeente Teylingen aan deze ambitie moeten voldoen.

Op dit moment wordt in Teylingen nog te veel afval in de grijze restafvalbak gedeponeerd. Het college zal voor de zomer een nieuw afvalbeleidsplan uitwerken. Hierin zijn bewustwording, de wijze van afval inzamelen en communicatie belangrijke onderdelen. De gemeenteraad wil voor de zomer een definitief besluit nemen om de doelstelling te bereiken.

Samen met verantwoordelijk wethouder Ten Boden en ambtenaren hebben D66-raadslid Edith Alkemade en actief D66-lid Aad Overgaag werkbezoeken aan afvalverwerkings- en recyclingbedrijven De Meerlanden en Suez gebracht. Ook brengen zij nog een werkbezoek aan de nascheidingsinstallatie AEB in Amsterdam. Deze werkbezoeken geven de fractie belangrijke informatie om te komen tot een gedegen besluit.

Voor meer informatie of als u suggesties heeft kunt u contact opnemen met ons D66-raadslid Edith Alkemade via e.alkemade@raadteylingen.nl of 06-27334104.