Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 6 april 2019

Nachtelijk openbaar vervoer, ook een provinciale zaak!

De motie ‘Nachtelijk openbaar vervoer’ is afgelopen november aangenomen in de raad van Teylingen. Het initiatief van deze motie ligt bij Joren Noorlander(D66) en is mede-ingediend door de VVD. Deze motie roept het college op om samen met de regio een verbetering van het openbaar vervoer te realiseren. Joren Noorlander: “Vooral ‘s-nachts is er geen enkele degelijke mogelijkheid om met het openbaar vervoer, vanuit een grote stad in de Randstad, weer thuis in Teylingen te komen. Tijd voor verandering!”

Niet alleen in Teylingen blijkt deze behoefte te bestaan. Door veel met andere raadsleden uit omliggende gemeenten te praten ontstond het idee om gezamenlijk te strijden voor een goed bereikbare streek. Wethouders en/of raadsleden uit Katwijk, Oegstgeest, Teylingen, Hillegom, Leiderdorp, Zoeterwoude en Alphen aan den Rijn hebben zich positief uitgesproken over dit initiatief of hebben zelfs al een vergelijkbare motie als in Teylingen ingediend. Ook is met het initiatief zelfs de voorpagina van het Leidsch Dagblad gehaald (20 november 2018).

Met de verkiezingen van de provinciale staten voor de deur is het belangrijk om te kiezen voor een duurzame samenleving en op een partij die wil investeren in het openbaar vervoer. Zo kan het nogal ouderwetse denken over bereikbaarheid worden doorbroken en meer ingezet worden op duurzaam vervoer, fiets én openbaar vervoer.