Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 24 januari 2020

Motie: ‘Welkomsttas nieuwe inwoners’

Motie ‘Welkomstpakket nieuwe inwoners’

In juli 2018 is de D66 motie ‘Welkomstpakket nieuwe inwoners’ aangenomen. De reden waarom D66 deze motie heeft opgesteld is omdat wij het belangrijk vinden dat nieuwe inwoners op de hoogte zijn dat duurzaamheid een speerpunt is in hun nieuwe gemeente. Het kan nieuwe inwoners enthousiasmeren om hun steentje bij te dragen op het gebied van duurzaam wonen, leven en ecologisch denken.

Nieuwe inwoners ontvangen bij inschrijving in de gemeente Teylingen een tas van de gemeente. In de commissievergadering van 9 december 2019 heeft wethouder Ten Boden het nieuwe ‘duurzame’ welkomstpakket gepresenteerd; een mooie tas die is gemaakt van 100% gerecyclede PET. In de tas zit onder andere een welkomstbrief van de burgemeester, een waardebon voor een insectenhotel, moestuintje of vogelhuisje, zaadjes van de Groene Uitdaging, een rol om plastic afval te scheiden, fietsroute Rondje Teylingen, Operatie Steenbreek, Teylingen Fairtrade en nog een aantal waardebonnen van lokale ondernemers.

De tas is na ontvangst te gebruiken als boodschappentas en is geschikt om volledig te recyclen.