Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 27 januari 2021

Nieuwe cursus Politiek Actief start 25 maart

De gemeente Teylingen organiseert dit jaar weer opnieuw de cursus Politiek Actief. Over eerdere edities waren de deelnemers zeer enthousiast. Wil je meer weten over hoe de gemeente werkt, hoe je als inwoner invloed kunt uitoefenen op de besluitvorming en hoe je politiek actief kunt worden in de gemeente?

Vanwege coronamaatregelen kunnen dit keer maximaal 15 personen deelnemen. De cursus start op donderdag 25 maart en bestaat uit 5-wekelijkse bijeenkomsten op de donderdagavond. De cursus is in principe fysiek als de omstandigheden dat toelaten. Mocht fysiek bijeenkomen eind maart nog niet mogelijk zijn, dan kan de cursus (geheel) digitaal worden verzorgd.

Op het programma staat: kennismaking en uitleg over democratie; hoe werkt de gemeente? De gemeenteraad: taken en rollen; debatteren en presenteren; uitleg gemeentefinanciën en het bijwonen van een raadsvergadering. Meer informatie over de cursus en aanmelden kan tot 1 maart op: www.teylingen.nl/politiekactief