Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 10 juni 2021

De energietransitie doen we samen!

De energietransitie is een zeer complex dossier, maar we doen dit samen met onze inwoners en ondernemers!

Al meerdere keren heeft D66 naar voren gebracht dat we alle opties open moeten houden om duurzame energie op te kunnen wekken. Energie besparen, isoleren, zon op daken zijn de eerste stappen, maar we weten dat het niet voldoende zal zijn. Technologie gaat snel, maar laten we niet bij voorbaat opties uitsluiten!

Wij zijn zeer opgelucht dat een door D66 samen met VVD en Trilokaal ingediend amendement, om tot 2025 diverse opties voor het uitvoeren van de Regionale Energie Strategie Holland Rijnland (RES) uit te werken, op een meerderheid kon rekenen. De energietransitie doen we immers SAMEN! Regionaal samenwerken in de energietransitie is belangrijk, omdat energie opwekken verder reikt dan de gemeentegrenzen van Teylingen. Wil je meer weten over de RES?

Heb je vragen, suggesties of wil je meepraten, laat het onze duurzaamheid woordvoerster Edith Alkemade weten.