Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 juni 2021

D66 Teylingen kiest Edith Alkemade als lijsttrekker voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

De leden van D66 Teylingen hebben Edith Alkemade tot lijsttrekker benoemd voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Edith heeft het volste vertrouwen van de leden gekregen dat zij D66 Teylingen enthousiast zal aanvoeren op weg naar succesvolle gemeenteraadsverkiezingen.

Op dit moment is D66 Teylingen vertegenwoordigd in de gemeenteraad met twee raadszetels en een burgerraadslid. Bovendien doet D66 Teylingen al voor de tweede termijn succesvol mee in het college met wethouder Arno van Kempen. Uiteraard wil D66 Teylingen dit resultaat op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen overtreffen om nog meer goede ideeën te realiseren. De benoeming van Edith als lijsttrekker wordt daarbij als een eerste grote stap gezien.

Edith: “Samen met Bart van der Ploeg wil ik bouwen aan uitbreiding van de fractie, die enthousiast en politiek creatief het sociaal-liberale geluid laat horen in Teylingen. Teylingen is een heerlijke gemeente om in te wonen, maar er staan ons de komende jaren belangrijke uitdagingen te wachten. Ik ga die uitdagingen graag aan; hoe gaan we van het gas af, hoe gaan we duurzame energie opwekken, andere woonvormen, gezonde leefstijl, stijgende kosten van de jeugdzorg. Tegelijkertijd zullen we ons blijven inzetten voor een groene en duurzame leefomgeving met meer aandacht voor biodiversiteit, bomen en wandel- en fietspaden die met elkaar verbonden zijn. Mijn boodschap aan iedereen is vooral dat we samen de uitdagingen aan moeten gaan, samen met onze inwoners, ondernemers, verenigingen en andere politieke partijen.”