Steun ons en help Nederland vooruit

Ans Willemze

oud raadslid

72 jaar

Warmond

Geboren in 1947 en opgegroeid op een boerderij annex rozenkwekerij in de Haarlemmermeer. Met veel plezier in Cambridge (U.K), Amsterdam, Uithoorn, Chapel Hill (V.S.) en Parijs gewoond en sinds 1979 in Warmond. Gehuwd, twee volwassen kinderen en vier kleinkinderen.

Ik ben langdurig in diverse beleid- en managementfuncties werkzaam geweest binnen zorg en welzijn en was van daaruit nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Regionale Gezondheidszorg, waaronder mantelzorgondersteuning, vrijwilligerswerk in de zorg en de oprichting van het Hospice Duin en Bollenstreek.

Activiteiten in mijn vrije tijd waren o.a. bestuur van Het Oude Raadhuis, Provinciaal Platform Maatschappelijke Dienstverlening Zuid Holland, het Gezondheidscentrum Het Wantveld in Noordwijk, het Vluchtelingenwerk, een raadlidmaatschap (1994-1998) van Progressief Warmond en een raadlidmaatschap (2010-2014) van D66 Teylingen.

Overige vrije tijdsbesteding: koken, reizen, lezen, museum en concertbezoek, wandelen, fietsen, zwemmen en zeilen.

Ik ben trots op de gemeente Teylingen, waar na de fusie veel bereikt is met betrekking tot klantvriendelijke dienstverlening aan de inwoners.
Samen met anderen wil ik mij inzetten voor het behoud en de optimalisatie van een leefbare en democratische locale samenleving. Voor zowel de huidige als de toekomstige generaties vind ik de bescherming van de kwetsbare natuur en cultuur in en rondom Teylingen van groot belang. Net als de ontwikkeling van diverse recreatiemogelijkheden, zoals veilige fiets- en wandelpaden, sportmogelijkheden voor alle inwoners, jong en oud, gezond of gehandicapt.
Een voortvarend en samenhangend beleid inzake het sociale domein heeft de komende periode mijn exclusieve aandacht. Hier is nog heel veel te doen.

Ik kies voor D66 vanwege de samenwerkende en praktische aanpak, de aandacht voor de eigen verantwoordelijkheid, maar ook voor solidariteit; de duidelijke en optimistische visie op de toekomst, waarbij onderwijs en duurzaamheid belangrijke speerpunten zijn.