Steun ons en help Nederland vooruit

Ik ben een echte Bollenstreker,  opgegroeid in Lisse en sinds 1995 woon ik samen met Pieter met veel plezier in Voorhout. We hebben twee kinderen, Lisa en Sam.

Ik heb bijna 20 jaar gewerkt bij Swets in Lisse. In 2009 kreeg ik te horen dat mijn afdeling naar Engeland zou verhuizen. Dit was een flinke klap, ik werkloos, maar na een paar dagen besloot ik het initiatief in eigen hand te nemen en weer te gaan studeren. Ik wilde iets totaal anders, de zorgsector. Op je veertigste weer gaan studeren, stage lopen, ik heb mezelf wel over wat drempels heen moeten zetten, maar ik geef niet snel op. Ik zag het als een uitdaging en uiteindelijk heeft het mij ontzettend veel gebracht.

Ik heb voor D66 gekozen omdat het een partij is die met zijn tijd meegaat, vooruitkijkt, iedereen mee wil laten doen en vooral ook optimistisch is. Het sociaal-liberale gedachtegoed van de partij past bij mij.  Vertrouwen op de eigen kracht van mensen, maar wel degenen ondersteunen die moeite hebben om mee te kunnen doen. Een duurzame en harmonieuze samenleving, zowel privé als in mijn werk probeer ik mijn steentje hieraan bij te dragen. Ik heb ook meegeschreven aan het verkiezingsprogramma van D66 Teylingen. Ik  ben trots op ons programma omdat het niet alleen tot stand is gekomen door leden van D66, maar ook door bijdragen van onze inwoners, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en verenigingen.

Naast mijn werk als projectleider bij een kinderopvangorganisatie ben ik al ruim 6 jaar actief bij de werkgroep Teylingen Fairtrade. Ik ben vrijwilliger bij een natuurproject bij Wooncentrum de Bolero in Voorhout en ik heb een eigen moestuin bij Elsgeest. U kunt mij ook regelmatig tegenkomen als toeschouwer bij de voetbal of tennis als mijn kinderen een wedstrijd spelen.

Ik ga graag met u in gesprek dus spreek mij gerust aan, bel of mail of kom gewoon gezellig een keertje langs tijdens ons maandelijks politiek café in Warmond, Sassenheim of Voorhout.

Meer van Edith Alkemade
Live, love, laugh, leave a legacy
- Stephen Covey