Steun ons en help Nederland vooruit

Fred Koot

fractievoorzitter

63 jaar

Voorhout

Mijn ouders hadden een veeteeltbedrijf aan de Klinkenberg te Sassenheim. Hier, zeg maar op de grens van ‘Het Groene Hart’ en ‘De Duin- en Bollenstreek’, ben ik geboren en getogen. Toen Warmond, Voorhout en Sassenheim nog zelfstandig waren, ben ik bij deze gemeenten een aantal jaren in dienst geweest. Alles bij elkaar zitten cultuur en landschap (waaronder de weilanden, de bollenvelden, de duinen en het strand) in mijn genen. Met partner Freda woon ik heel plezierig in de mooie gemeente Teylingen, kern Voorhout.

Binnen het sociale domein zijn de naar de gemeente toegekomen taken op het gebied van ‘Maatschappelijke Zorg’, ‘Begeleiding naar Werk’ en ‘Jeugdhulp’ de afgelopen tijd zo goed als mogelijk opgepakt.

De gemeente Teylingen floreert en de voorzieningen bijvoorbeeld voor openbaar vervoer, sport en onderwijs zijn over het algemeen prima. Een en ander is goed voor de economie en de werkgelegenheid, maar vraagt meer ruimte voor woningen, bedrijven en wegen; ook regionaal. Tegelijkertijd hebben mens, dier en plant in toenemende mate behoefte aan schone lucht en een groene omgeving.

Het is van groot belang dat inwoners en ondernemers invloed hebben op een goed evenwicht tussen ecologie (onder andere: welzijn, natuur, biodiversiteit, cultuurlandschap) en economie (onder andere: welvaart, werkgelegenheid, recreatie, samenleving). Via de lokale democratie zet ik me – met gevoel en verstand – in voor een ‘Optimistisch’, ‘Betrokken’ en ‘Duurzaam’ Teylingen.

Tijdens mijn interessante en langdurige loopbaan bij diverse gemeenten in Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Holland en Friesland heb ik een rijkdom aan mentaliteit ervaren (Rotterdams, Amsterdams, West-Fries, Fries et cetera). Tevens heb ik door de jaren heen veel kennis en kunde opgedaan van thema’s als ‘leiderschap’, ‘gemeentebestuur’, ‘ruimtelijke ordening’, ‘woningbouw’, ‘samenwerking’, ‘grondexploitatie’, ‘economie’, ‘financiën’, ‘beheer bezittingen’.

De wereld verandert snel; ik leer nog elke dag.

 

Meer van Fred Koot