Steun ons en help Nederland vooruit

Al weer zo’n twintig jaar woon ik, samen met Erik, in Voorhout. Onze volwassen dochters zijn inmiddels (grotendeels) uit huis. In die twintig jaar heb ik altijd wel bestuurs-, commissie- of ander vrijwilligerswerk gedaan. Bij de speel-o-theek, de Volksuniversiteit, de hockeyclub en het Bloemencorso. Ik voel mij dan ook heel betrokken bij ons dorp en de gemeente Teylingen. En zelfs in de Bollenstreek, want mijn voorvaderen komen hier vandaan.

Na vele jaren in het communicatievak werk ik nu als projectsecretaris en ambtelijk secretaris. Gedetacheerd of via mijn eigen bureau. Het geeft mij veel voldoening als ik, het liefst samen met anderen, kan organiseren, coördineren en communiceren. Mijn ervaring bij diverse grote en kleine gemeenten en een woningcorporatie, neem ik graag mee in het bestuurswerk voor D66 Teylingen.

Ik ben lid geworden van D66 omdat ik mij herken in elk van de vijf ‘richtingwijzers’ van de partij. Mooie uitgangspunten, die leiden tot een duurzame en harmonieuze samenleving, waar ruimte is voor je eigen beslissingen en je eigen manier van ontwikkelen. Maar waar ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt genomen voor mensen die zichzelf niet zo goed kunnen redden. Eenvoudig gezegd: de sociaal liberale gedachte is voor mij de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken met een hart voor mensen die het niet gemakkelijk hebben. En daar horen thema’s bij als samenwerken en compromissen sluiten (óók Europa/internationaal), een duurzame toekomst, goed onderwijs om iedereen kansen te geven, oog voor het welzijn van de ander, vernieuwing. Samen krijgen we meer voor elkaar!

Deze waarden zie ik bij D66 Teylingen terug en daar voel ik me bij thuis. Ik bezoek dan ook graag de maandelijkse politieke cafés. Het gaat tenslotte om onze eigen lokale, samenleving!

Leef! En laat leven. Je leeft maar één keer, dus doe wat je graag wilt doen. En geef anderen de ruimte om hun eigen keuzes te maken.