Steun ons en help Nederland vooruit

Geboren in Den Haag,  opgegroeid in Sassenheim en gelukkig getrouwd in Warmond, woon ik na een verblijf van 10 jaar in Voorhout, inmiddels weer in Sassenheim. Door verschillende huisvestingen binnen de gemeente Teylingen, maar vooral ook door scholing en verenigingsleven (óók van gezin) voel ik me een Teylinger. Na het afronden van mijn opleiding aan de Pedagogische Academie te Heemstede heb ik voorlichtingskunde en volwasseneducatie gestudeerd aan de R.U. te Leiden. Na een periode als zelfstandige te hebben gewerkt vanuit Sassenheim, ben ik inmiddels alweer 15 jaar werkzaam op het praktijkonderwijs te Leiden: Het Waterland. Voortgezet onderwijs voor leerlingen die iets minder goed kunnen leren, maar wel praktisch ingesteld zijn en begeleid worden via stage naar een werkzame en gewaardeerde plaats in de samenleving.

In september 2016 heb ik me ingeschreven voor de cursus “politiek actief” in de gemeente Teylingen. Op dat moment had ik (nog) geen gemeentelijke politieke aspiraties, maar vond het wel raadzaam stage te lopen bij die politieke partij die me het meest aanspreekt: D66 dus! Door de toegankelijkheid en transparantie binnen de gemeente, maar met name ook door de gedrevenheid en professionaliteit binnen de fractie van D66, ben ik zelf  uiteindelijk enthousiast om de cursus een actiever vervolg te geven. Ik stel me kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Inmiddels draai ik al op een aantal fronten mee binnen D66 en dit geeft inspiratie en voldoening.

Ik hoop, in de lijn van D66, op een optimistische wijze burgers te kunnen betrekken bij de invulling van duurzaamheid, onderwijs, wonen, recreatie, zorg en werken. Van opgelegde naar oprechte participatie, waarbij ruimte wordt geboden aan de burgers om mee te denken en te handelen om zaken die hun echt aangaan. Een fijne en heerlijke plek om te wonen: Teylingen!

Meer van Jos Bauman
De fundamentele waarden van onze samenleving zijn vrijheid voor en gelijkwaardigheid van ieder mens, ongeacht opvattingen, geloof, seksuele geaardheid, gerichtheid of herkomst.
- richtingwijzer D66