Steun ons en help Nederland vooruit

René Hartvelt

oud raadslid

56 jaar

Voorhout

Ik ben in 1963 geboren in Hendrik-Ido-Ambacht. Het gezin verhuisde door het werk van vader al snel richting Apeldoorn en daar ben ik dan ook opgegroeid. Ik ben werkzaam in het onderwijs. Het tekort aan banen heeft mij ruim 20 jaar geleden richting de ‘Duin en Bollenstreek’ gebracht. Ik ben gehuwd en heb twee zoons. Sinds eind 2006 wonen we in Voorhout. Het prettige aan het wonen in een dorp in de Randstad is dat je met alle voorzieningen binnen bereik, toch nog min of meer omringd bent door open groene ruimtes.
Een deelfunctie in mijn onderwijsbaan is het opleiden en coachen van nieuwe toekomstige collega’s. Het luisteren en doorvragen naar beweegredenen van mensen om vervolgens te komen tot overwogen vervolgstappen, is iets wat mij goed afgaat. Zó wil ik ook (gemeente)politiek bedrijven.

Wat vindt René belangrijk?

‘Veroudering kun je niet tegenhouden, vernieuwing wel’ (Hans van Mierlo – oprichter D66)
Als gemeenteraadslid wil ik een bijdrage leveren in het zoeken naar, initiëren en uitvoeren van vernieuwingen. Vernieuwingen die de standaard van  leven, wonen en werken in de gemeente Teylingen verhogen.

Waarom D66 volgens René?

‘De grootste kracht die een mens heeft, is de kracht om te kiezen.’ (J. Martin Kohe)
Als je werkt in het onderwijs zie je elke dag weer hoe kinderen en jonge mensen zich ontwikkelen. Hoe ze creativiteit aanwenden voor het vinden van oplossingen. En wat  je jong geleerd hebt, dan doe je dat (als het goed is) wanneer je ouder bent. Als (gemeentelijke) overheid kiest D66 ervoor om hier mensen in te ondersteunen.

Natuurlijk leven we in Teylingen niet op een eiland. Samenwerking met buurtgemeentes, regio en provincie is vanzelfsprekend. Niet  om het samenwerken op zichzelf, maar omdat uit de omstandigheden blijkt dat dit het meest eenvoudige en het handigste is.
Zeker in mijn werk zie je dat niet iedereen gelijk is, maar wél gelijkwaardig. Als lokale overheid moet je eventueel mensen ondersteunen bij het nemen van hun eigen beslissingen, zodat een ieder zich kan ontwikkelen. Meedoen aan de maatschappelijke en de economische ontwikkeling staat hierbij voorop.
Wil de gemeente Teylingen ook in de toekomst een aantrekkelijke leef- en woongemeente zijn, dan zullen we op een verstandige manier moeten omgaan met onze woonomgeving. Oog hebben voor het milieu en de schaarse natuur.

Gaat u mee in de veroudering, of kiest u voor vernieuwing? Aan u de keus.

Meer van René Hartvelt