Steun ons en help Nederland vooruit

Rose Marie Keijzer

oud fractievoorzitter

66 jaar

Warmond

Rose Marie Keijzer-Zweers (7-2-’53)

“Het kan beter en anders”, dacht ik toen ik een jaar of 18 was. Vanaf dat moment ben ik altijd actief in de politiek bezig geweest. Eerst in Sassenheim en Warmond en tegenwoordig in Teylingen. De werkzaamheden varieerden van krantjes bezorgen en promotiestands bemannen tot bestuurlijke functies voor zowel D66 als samenwerkingsverbanden waarvan D66 deel uitmaakte. Daarnaast verricht ik de laatste jaren diverse werkzaamheden voor het regiobestuur en het landelijk bureau van D66. Zodoende ben ik, voormalig chemisch/fysisch researchspecialist en communicatieadviseur, nu eigenlijk full-time politica.

Sinds het ontstaan van de fusiegemeente Teylingen ben ik fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Teylingen. Sinds kort zit ik ook in twee klankbordgroepen die zich bezighouden met de samenwerking binnen Holland-Rijnland en binnen de Bollenstreek. Die laatste klankbordgroep doet de opmaat naar de zogenaamde Bollenraad, de raad van het openbare lichaam waarin de Bollengemeenten gaan samenwerken.

Ik ben trots op mijn gemeente en op wat mijn fractie de afgelopen jaren voor elkaar heeft gekregen. Dat zijn mooie zichtbare zaken zoals de aanleg van de Milieustraat en de Randweg in Voorhout, de verduurzaming van de Kagerbuurt en basisopzet van de duurzame wijk Langeveld in Sassenheim, de Brede school Warmond en de renovatie van Koudenhoorn. Verder bijvoorbeeld LED straatverlichting, laadpalen, join-the-pipe tapwaterpunten en zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Maar ook minder tastbare zaken als een veel betere (hoewel nog lang niet optimale) communicatie met ons allen in Teylingen, zowel face-to-face als op papier en digitaal. Daarnaast bijvoorbeeld ook een vangnet voor mensen die zelf hun sportieve en culturele activiteiten niet kunnen betalen. Met heel veel plezier is dit nu mijn derde (en wat mij betreft laatste) raadsperiode. Daarna wil ik mijn activiteiten regionaal en landelijk verder gaan uitbouwen. Maar kalm aan, want er komt dan inmiddels pensioen binnen ;-).

Het is belangrijk dat een raadslid weet wat er in de maatschappij en onder de inwoners leeft. Daarom ziet u mij regelmatig bij allerlei zaken als evenementen en openingen. Daarnaast neem ik actief aan het maatschappelijk leven deel: als vrijwilliger “toetsenist” voor onder andere Marente en “hoffotograaf” van het Viswijvenkoor. Verder steek ik de handen uit de mouwen bij de organisatie van zeilwedstrijden, zoals de Turfrace en de Strontrace en doe ik allerlei “losse” vrijwilligers klussen. En neemt u een asieldier in huis? Grote kans dat ik even langskom om namens het asiel te kijken of u nog tevreden bent met uw nieuwe huisdier ;-).

En ja, ik heb ook nog hobby’s: lezen, muziek maken, fotograferen, tuinieren, schilderen, doe-het-zelven.

Meer van Rose Marie Keijzer